Istanbuli õppereis oli kasulik mitmes mõttes

Autor: Anneli Leima

Istanbuli õppereis oli kasulik mitmes mõttes. Andis kindlust, et senine suund kasutada digivahendeid õppetöö loomuliku osana on õige ja kasulik ka muusikaajaloos. Samas saime uusi ideid, kuidas seda teha. Kahjuks on koroona seganud esialgseid plaane siduda muuseumikülastus õppetööga.
11. klassi loovtöös siiski kasutasid õpilased muusika- ja kunstiteoste ühendamist videoesitluses. Oma fotode asemel tuli kasutada interneti abi. 12. klassi õpilased on passiivse õppimise asemel ise teinud raadiosaateid eesti muusikast. Ajaloo- ja muusikatunni tööd oleme ühendanud, kui teemaks oli teha esitlus ühest muuseumist. Ühised projektid on andnud ka ideid sarnase teema puhul kahekesi koos tundi läbi viia.
Õppereisi plusspoolele võib kindlasti kanda võimaluse suhelda õpetajatega erinevatest riikidest, vahetada kogemusi, kuidas mingeid teemasid käsitleda ja tutvuda teiste maade kultuuriga.
Selline õppereis tekitab mõtteid ja annab indu oma tööd mitmekesisemaks muuta.