Tartu Tamme Gümnaasium

11. KU praktika Pärnumaal

11. KU praktika Pärnumaal

Kui eelmise aasta praktika oli suunatud Võru- ja Setomaa avastamisele, siis sel aastal uuriti Pärnumaad ja seal peituvat kultuuripärandit.

Enne Pärnumaale sõitu kuulati meie vilistlase ja kultuuriloolase Marju Kõivupuu loengut Eesti eri piirkondade pärimusest. Praktikapäevad aga said alguse Tõstamaal, kus avastati mõisa ning rannarahva eluga seotud lugusid, mille põhjal valmisid maakunstitöö ning lühilavastused.

Teisel päeval saadi teada giid Tiit Kase juhendamisel Pärnu kujunemisest kuurortlinnaks ja uuriti Pärnu oluliste objektide ajalugu ning olulisust. Noored said ennast proovile panna giidivideo tegemise ja intervjueerimisega. Paljudele oli esmakordne ka Koidula muuseumi külastus. Enne ööbimispaika Jõulumäele suundumist külastati iidset pühapaika ja Eesti kõrgeimat luidet Tõotusemäge.

Kolmas päev viis läbi Pulli asulakohast, Tori kõikidele sõjameestele pühendatud kirikust, Tori Põrgust. Praktika lõpetas Heimtalis eesti tekstiilikogudega tutvumine ning kohtumine tekstiilikunstnik Anu Rauaga.

Tänu ilusatele ilmadele, suurepärastele giididele ja tegusatele praktikalistele endile võeti kokkuvõttes nendest päevadest kaasa hulk
teadmisi kultuuripärandist, kogemusi mitmetest koostegutsemistest ja mälestusi Eestimaa kaunitest kohtadest.

Uudis ja fotod: õp Heily Soosaar

Video sellest, kuidas me seenel käisime