Tartu Tamme Gümnaasium

Vahetusõpilane Kotaro tutvustas kaasõpilastele karated

Vahetusõpilane Kotaro tutvustas kaasõpilastele karated

Jaapanist pärit vahetusõpilane Kotaro Hori võttis ette õpilastele karate õpetamise. Kotaro, kellel on must vöö, jagas oma rikkalikke kogemusi võitluskunstide valdkonnas ning tõi kooli spordisaali 17 uudishimulikku õpilast.

Kotaro on karatega tegelenud juba 12 aastat. Ta on mitmekordne karate meister, kellel on suurepärane kogemus nii võistlemises kui ka õpetamises. Hetkel tegeleb ta Jaapanis lastele karate õpetamisega, tuues endaga kaasa unikaalse võimaluse Tartu Tamme õpilastele saada osa tema teadmistest ja oskustest.

Kotaro oli tund ette valmistanud põhjalikult, kandes endaga kaasa mitte ainult oma karateoskused, vaid ka kaasahaarava õpetamisstiili.

Kotaro keskendus tundide jooksul mitmetele olulistele karate võtetele. Alustades põhilistest löökidest ja blokeeringutest, liikus ta järk-järgult edasi keerukamate tehnikate poole. Õpilased imetlesid tema osavust ja täpsust, kui ta demonstreeris erinevaid karatekombinatsioone.

Õpilaste tagasiside oli äärmiselt positiivne, kiites Kotaro selget juhendamist ja kannustavat lähenemist. Erilist elevust pakkus Kotaro löökide vastuvõtmine, mille pehmendamiseks kasutati makiwarat ( Jaapani võitluskunstide treeningvahend, mida kasutatakse erinevate löökide, eriti käelöökide harjutamiseks).

Kokkuvõttes oli Tartu Tamme Gümnaasiumis toimunud karatetund mitte ainult hariv kogemus, vaid ka võimalus avardada silmaringi ning õppida midagi uut ja põnevat Jaapani kultuuri rikkalikust pärandist.

Video sellest, kuidas me seenel käisime