Tartu Tamme Gümnaasium

Ettevõtlushäkaton TTG ja VOCO õpilastele

Ettevõtlushäkaton TTG ja VOCO õpilastele

06. märtsil toimus ettevõtlushäkaton TTG ja VOCO õpilastele, mille korraldasid 11. klassi õpilased Keidi Raissar ja Hannali-Hayleen Reinsoo oma UPT raames. Häkatonile tuli kokku 60 õpilast, kes said kogemuse firmaloome valdkonnas. Juhedas õp Maarika Mõts.

Häkaton oli Keidi Raissari ja Hannali-Hayleen Reinsoo praktiline töö. Kogu korraldamise protsess sai alguse juba detsembris, kui alustati koostööd VOCO õpetajate Mariin Alatsei ja Maire Kasega. Tüdrukute eesmärk oli anda noortele esimene “ideest teostuseni” loominguline kogemus, kust nad võiksid saada ideid ja innustust järgmisel aastal (õpilas)firma loomiseks.

Noored said läbi praktiliste ülesannete teada, kuidas enda firmat alustada, mida tuleb selleks teha ja kuhu edasi liikuda? Päeva jooksul lahendasid osalejad konflikte, panid ennast proovile eelarvet arvutades, ärimudelit täites ja toote prototüüpi meistertades. Päeva lõpetas pitchimine, kus osalejad pidid enda ideed esitama ja maha müüma žüriile, kes kriitilise pilguga neid hindasid. Häkatoni žüriisse kuulusid: Henri Karpov tuntud kui Hensugusta, Sebastian Jasinski ja kaks kogenud ettevõtjat.

 

Uudise edastas Hannali-Hayleen Reinsoo

Video sellest, kuidas me seenel käisime